Nyheder

Filter

Sigfox får ny ejer

Den globale IoT-udbyder UnaBiz bliver ny ejer af Sigfox. Det nye ejerskab kommer ikke til at gøre nogen forskel for IoT Denmarks kunder eller samarbejdspartnere. Vi fortsætter som hidtil med at levere end-to-end IoT-løsninger drevet af vores eget nationale 0G-netværk, som vi har udrullet og driver i Danmark.

Vandrealarm kan spore de ældres færden og finde frem til dem, hvis de forsvinder

Hvert år forlader over tusind demente ældre deres hjem og kan ikke selv finde tilbage. Tallet er sandsynligvis stigende, da antallet af personer med demens stiger drastisk.

Nyhed: Tryghed i eget hjem – her kan IoT-teknologien hjælpe

Tryghed i hjemmet er en væsentlig faktor for, at ældre kan blive boende i deres eget hjem længere. Det kan IoT-teknologien være med til at sikre. Bjarne Nielsen fortæller her om IoT-løsninger og velfærdsteknologi til at sikre ældres sikkerhed og de pårørendes tryghed.

Nyhed: NCC reducerer renoveringsprojekt i Albertslunds forbrug med 58 procent ved hjælp af IoT

IoT Denmark har leveret infrastruktur og en del af sensorerne til projekterne – og vi er ret stolte over at kunne dokumentere, hvor meget du sparer med IoT-løsninger, både på byggeprojekter og efterfølgende facility management.

Case: Slut med at lede efter en p-plads – smart parking i Malaysia

Det er blevet nemmere at finde en parkeringsplads i Malaysias største by Penang, der har indført smart parking for 36.000 p-pladser.

Blogindlæg: Har kommunerne styr på sikkerheden i deres IoT-løsninger?

IoT er på alles læber. Kommunerne sætter sensorer op i vildskab. Og konferencer og seminarer bugner med innovative IoT-løsninger på Smart Cities, automatiseret facility management og overvågning af forsyningssektoren

Blogindlæg: Legionella – sådan undgår I problemet helt

Medierne er fulde af det! Legionellaen hærger. Og Legionella ér et stort og stigende samfundsproblem. Der er kritik af kommuner og boligforeninger mange steder i landet, fordi de ikke har et beredskab i forhold til Legionella. Men faktisk kan problemet fuldstændig fjernes med intelligente IoT-sensorer!

Case: Smarte transportbure reducerer omkostningerne til nyanskaffelser med 75 procent hos FEGA & Schmitt

Den tyske logistikvirksomhed FEGA & Schmitt har gennem 50 år fragtet deres varer til elektronikindustrien rundt i Tyskland på paller. Processen var langsom, dyr og med mange fejlleverancer.

Hvilke overvejelser skal I gøre jer før I starter på et større IoT-projekt?

Sam Sharief, COO og medstifter af Thinxtra, The IoT Telco, som er Sigfox 0G operatør i Australien, New Zealand og Hong Kong lister her sine væsentligste overvejelser i forbindelse med at skalere industrielle IoT løsninger op.

Case: Weha-Therm overvåger deres transportkasser i realtid og reducerer tab og tyveri

Glas og vinduesproducenten Weha-Therm fragter deres vinduesrammer på særlige transportvogne, specialudviklet til at fragte de skrøbelige varer. Weha-Therm manglede overblik over transportvognene og mistede alt for mange i processen

Blogindlæg: Det har vi – ikke – lært af coronakrisen

Ulla Hesberg Jensen, Partnershop & Products, undrer sig i dette blogindlæg over, at kommuner og virksomheder ikke udnytter de mange IoT-løsninger bedre til at reducere smitte. Læs blogindlægget her.

Byggeriet skal kende til digitale tvillinger – I har ikke råd til andet…

Byggeriet er alt for sene til at komme i gang med at indføre digitale løsninger som fx digitale tvillinger. Læs Bjarne Nielsens blogindlæg, og kom i gang med at bruge digitale tvillinger i byggebranchen.

Oplæg om intelligente løsninger til DOMEA Facility management

Bjarne Nielsen holdt oplæg for DOMEA Facility management, hvor han introducerede smarte, intelligente løsninger til boliger og boligselskaber.

Case: Intelligent aflæsning af vandmålere

Alle vandforsyningsselskaber kender til problemerne med at få præcise data ud fra manuelle målinger hos forbrugerne og udfordringerne med at opdage lækager. Læs hvordan det belgiske water-link installerede intelligente vandmålere.

Adopt IoT or be left behind

IoT Denmark er en del af 0G – Den globale sammenslutning af 0G-netværksoperatører. Sammen leverer vi det eneste globale 0G-netværk i verden, drevet af Sigfox-teknologi.

IoT og digitalisering i Facility Management for medlemmer af Dansk Facilities Management netværk

I sidste uge holdt Bjarne Nielsen fra IoT Denmark indlæg om IoT og digitalisering i Facility Management for medlemmer af Dansk Facilities Management netværk.

evenIoT udnytter styrken ved det landsdækkende Sigfox IoT netværk

evenIoT A/S og IoT Denmark A/S har indgået partneraftale om salg af Sigfox IoT løsninger.

Land Rover opnår en svarprocent på 48% med Ebi’s Digital Direct Marketing kampagne

Land Rover hyrede Ebi, da Land Rover ønskede en unik kampagne, der kunne skære igennem støjen på det konkurrenceprægede bilmarked og inspirere sine kunder til at booke en testkørsel af Land Rover Evoque modellen.

Nyt og spændende samarbejde med Avista Oil

Trådløse IoT sensorer, der måler olieniveauet, effektiviserer kørslen, mindsker miljøbelastningen og skaber økonomisk gevinst for AVISTA OIL Danmark A/S.

Vi søger en Key Account Manager

Vi søger en Key Account Manager som vil være med til at præge udviklingen af bæredygtige IoT løsninger i Danmark. Jobbet giver dig mulighed for at arbejde med nogle af Danmarks mest innovative virksomheder og offentlige kunder, Danmarks måske bedste landsdækkende IoT Netværk og et stærkt, globalt partnernetværk af løsninger.

Video: Mød Sebastian og Tue

IoT og machine learning får en kæmpe indflydelse på vores fremtid. Dét er vores to DTU-studerende, Sebastian og Tue, slet ikke i tvivl om.

Ny platform gør det nemt for kommuner at anvende IoT

Platformen hedder OS2iot og vil standardisere måden kommunerne modtager data på, og samtidig reducere kompleksiteten for IoT-dataopsamling ved at samle det ét sted. 

Se eller gense webinar: Optimering af facility management ved brug af IoT

Var du forhindret i at deltage på vores webinar som vi afholdte i sidste uge sammen med vores nordiske partner Rapal? Så kan du glæde dig over, at hele webinaret blev optaget og nu er tilgængeligt online.

Webinar: Optimering af facility management ved brug af IoT

I samarbejde med vores nordiske partner, Rapal, afholder vi et webinar torsdag den 22. oktober kl. 14-15. Her vil Rapal, gennemgå muligheder og fordele ved at anvende IoT til optimering af dine lokalefaciliteter.

Video: Sporing af assets

At udstyre sine assets med Sigfox-baserede IoT-enheder, kan give et struktureret overblik over ens assets; hvor de befinder sig, hvilke aktiviteter de har haft og hvor lang tid de har været aktive.

Video: Energioptimering – Så nemt er det at komme i gang

Ved at energioptimere kan du blandt andet give dine medarbejdere et bedre arbejdsmiljø, eller nå at sætte en stopper for en fugtskade der på sigt kan udvikle sig til skimmelsvamp.

Video: Kapacitetsmåling og vejledning der kan hjælpe jer godt på plads

Som følge af at vi skal holde afstand, giver det rigtig god mening at måle kapacitetsgraden på kontoret. På den måde kan du tilpasse og optimere arbejdspladsen til den nye situation, de fleste af os bevæger os ind i fremadrettet på baggrund af Covid-19. ✔️

Sensohive og IoT Denmark indgår ny abonnementsaftale

Umiddelbart inden COVID-19 gjorde sit indtog i Danmark og vendte op og ned på vores hverdag, havde vi netop indgået en ny stor abonnementsaftale, med det man vel næsten kan kalde pionererne indenfor Sigfox-baserede IoT-sensorer. I hvert fald i vores lille land – Danmark.

Har du problemer med udendørsdækningen?

I sidste uge satte vi fokus på, hvordan du du kunne forstærke signalerne indendørs, til de enhederne der måtte have begrænset dækning pga. deres placering i fx. en kælder. Den videre kan du se her: Micro Base Station

Signalproblemer? Micro Base Station kan være løsningen

Vi har over 230 makro-antenner i Danmark, som sikrer en god dækning på vores Sigfox-netværk.

God dag i Struer og i Smilets By

Tusinde tak til alle jer der deltog i vores to seminarer i det jydske i den forgangne uge.

FAQ m. Nicolas Lesconnec – Marketing, Netværksdækning, Abonnementer

Nicolas Lesconnec arbejder for Sigfox i Frankrig hvor han sidder som, Head of Technology Adoption, og har derfor en enorm teknisk ekspertise og viden.

Året der gik 2019

I IoT Denmark vil vi gerne ønske dig og din familie en glædelig jul og et rigtig godt nytår. Vi er glade og stolte over den udvikling vi i IoT Denmark har opnået, i et travlt og spændende 2019. Vi ser frem til at fortsætte denne rejse i 2020.

Gå-hjem-møde – Tak for sidst!

Tak til Peter Hedberg og Per Kristoffersen fra Sigfox, for at give nogle spændende præsentationer omkring de seneste trends og tendenser, use-cases og højdepunkter fra dette års Sigfox Connect.

Video: High Tech Summit 2019

Endnu engang var det en stor fornøjelse at deltage på High Tech Summit. Tak til alle der var forbi vores stand i løbet af de to dage på DTU i Lyngby.

Samarbejde mellem IoT Denmark og EKTOS sætter fart på implementeringen af IoT-løsninger

Ved at indlede et samarbejde sikrer IoT Denmark og EKTOS hurtig og effektiv sparring til virksomheder, der udvikler IoT-løsninger med Sigfox.

WASYS satser på Sigfox IoT leveret af IoT Denmark

I år udvider WASYS’ udviklingsvirksomhed, ACOWA, produktporteføljen med to enheder, der kommunikerer via Sigfox netværket.

FAQ m. Nicolas Lesconnec – Udviklere, Payload og Software Platform

Nu har vi samlet de seneste fire små videoer hvor vi har præsenteret et par spørgsmål til Nicolas indenfor følgende tre emner: Udviklere, Payloads og Software Platform.

Artikel i Elektronik & Data: Sigfox i kraftig vækst

For små tre år siden skrev fagbladet Elektronik & Data en artikel omkring udrulningen af vores Sigfox-netværk, et par måneder inden vi gik live med netværket i Danmark.

Ny medarbejder – Marianne L. Sørensen

Da vi kom tilbage fra sommerferien var det med et nyt ansigt i det åbne kontorfælleskab, idet Marianne havde valgt at takke ja, til stillingen som Teknisk Supporter i vores tekniske afdeling.

Video: IoT Week 2019

Vi slutter vores seneste uges opfølgning på IoT Week i Aarhus, med en lille stemningsvideo fra vores tre dage i og omkring Musikhuset i Aarhus.

IoT vil ændre landbruget markant

Der er rigtig meget fokus på det digitale landbrug i øjeblikket, og specielt IoT-teknologi vil i de kommende år, gå ind og ændrer landbruget markant.

Brug elementer fra bybilledet til at indsamle data

I samarbejde med MONTEM og Clear Channel Danmark, monteret en IoT-sensor inde i et af Clear Channel’s reklameskilte, som man ofte ser som en del af busstoppestederne rundt omkring i landet.

FAQ. m. Nicolas Lesconnec – Håndtering af data

Herunder kan du se en video til hvert spørgsmål indenfor emnet “håndtering af data” samt – til at begynde med – en introduktion af Nicolas selv.

Artikel: IoT Denmark giver kunderne frihed

I Smart City tillægget til Berlingske, søndag den 26.juni, fortæller vores CEO, Kenneth Jahn Andersen, hvorfor det giver frihed at anvende Sigfox-netværket til sine IoT-løsninger.

Nyt Sigfox site hver 12. dag

JA.. det er rigtig nok!… i hele 2019 udbygger vi vores netværk markant, for at imødekomme den store efterspørgsel på Sigfox–baserede IoT-løsninger.

Vi har rundet 100.000 abonnementer på Sigfox-netværket

En stor milepæl er nået. Vi har nemlig sammen med Sigfox rundet 100.000 abonnementer i Danmark – og vi forventer at have lukket rammeaftaler på mere end 250.000 danske abonnementer inden udgangen af 2019.

Vi sikrer et sundt vandmiljø

Her havde vores kollega Bjarne pakket en taske med forskellige IoT-enheder, samt en masse gode use-cases om hvordan vi i IoT Denmark, kan bidrage til at sikre et sundt vandmiljø ved anvendelse af IoT-sensorer.

IoT Week 2019

Den store internationale begivenhed IoT Week kommer i år til Danmark, nærmere betegnet i Musikhuset i Aarhus.

Sigfox Web-serie – Episode 3

Se anden episode af vores web-serie med Sigfox, og bliv klogere på hvordan man kan udnytte den rigtige data og hvorfor den er så magtfuld.

Smart Living & eHealth

De næste fire måneder er der gratis adgang til IoT-udstillingen, Smart Living & eHealth, på DokkX som er placeret i Dokk1, på havnen i Aarhus.

Brugergruppedage 2019

For et par uger siden var vi i Fredericia, hvor vi henover to dage deltog i de danske brugerdage. Et par rigtig gode dage, hvor vi var en del af et stærkt felt af andre spændende danske virksomheder.

Ny medarbejder – Bjarne Nielsen

Nej det er ikke en aprilsnar.. VI HAR virkelig ansat Bjarne!???? Og det er der en rigtig god grund til.

Sigfox Web-serie – Episode 1

Så er den her! Første episode af den web-serie vi har lavet i samarbejde med Sigfox.

Oplæg i Vordingborg

En tirsdag aften i marts 2019, besøgte vi Vordingborg Bibliotekerne og deres Makerspace, som er en lille “legeplads” for tech-interesserede i alle aldre, hvor de kan komme og “nørde” med alt fra IoT til 3D-printere.

Podcast – IoT i Stevns Kommune

Der har i længere tid været stor fokus på Stevns Kommune og de Sigfox baserede IoT-løsninger de drager stor nytte af i deres daglige arbejde.

10 ting du ikke vidste om Sigfox

Sigfox er et administreret netværk som lige nu er udbredt i 60 lande på globalt plan, og de beskeder der sendes over netværket må maksimalt fylde 12 byte.

Nyt partnerskab med HedeDanmark

Vi er glade over at kunne fortælle, at vi netop har indgået et nyt partnerskab med HedeDanmark a/s – en international handels- og servicevirksomhed indenfor det grønne område.

Webinar – Fra prototype til certificering

Sigfox har offentliggjort specifikationerne på deres radio protokol for forbundne enheder, så alle nu har mulighed for at udvikle IoT-devices til Sigfox-netværket.

Webinar – Sikkerhed

For kort tid siden stødte vi på en artikel der handlede om, at flere IT-ansvarlige i de danske virksomheder er af den opfattelse, at der er alt for lidt styr på sikkerheden omkring Internet of Things.

Fokus på IoT og bæredygtighed

I den forbindelse har de været på besøg i Stevns Kommune, for at høre mere om de Sigfox-baserede IoT-løsninger, som vi i IoT Denmark også har haft stor fokus på den sidste uges tid.

Webinar – Sigfox-teknologien

Med dette webinar fra Sigfox, bliver du taget med hele vejen rundt om teknologien og principperne bag verdens førende IoT-netværk, og giver dig inspiration til hvordan teknologien kan hjælpe dig.

UNBOXING – Sigfox Micro Base Station

Sigfox Micro Base Station blev lanceret i slutningen af 2018, og er en nem og billig måde at skabe ekstra Sigfox dækning til dine IoT-løsninger, de steder hvor der kan være udfordringer.

Webinar – LPWA landskabet

Imellem jul og nytår postede vi et par artikler på vores sociale medier, der omhandlede de tre store teknologier indenfor Internet of Things og LPWA-segmentet.

Guide: Den Smalle Digitale Revolution

Hvordan skal en kommune forholde sig til nye teknologier, hvilken rolle har kommunen, og hvilke omkostninger er der forbundet med de nye teknologier for kommunen?

VLOG – Episode 2

I denne episode fortæller, Mikkel, lidt om den værdi der ligger i at implementere IoT-løsninger, og hvad virksomhederne kan bruge denne værdi til.

Nyt partnerskab

Et partnerskab med Gate 21 der skal styrke samarbejdet med kommunerne, og hvor IoT Denmark, bl.a. får lov at demonstrere, hvordan det landsdækkende IoT-netværk, Sigfox, gør danske byer smartere ved hjælp af sensorer.

GDPR & IoT

Men ved du egentlig hvordan persondataloven fungerer i sammenhæng med, Internet of Things, og alt den data de her IoT-sensorer opfanger og registrerer?

Video: Sigfox Connect 2018

Det er en måneds tid siden vi vendte hjem fra Berlin, efter et gennemført, Sigfox Connect Event, i den gamle bygning fra 1927, Arena Berlin, som i dag er én af de mest populære event lokationer i den tyske hovedstad.

Interview: Hvad kan man bruge IoT til?

Vores CEO, Kenneth Jahn Andersen, var for en lille måned siden forbi, Industriens Hus, for at holde et oplæg omkring vores arbejde i, IoT Denmark, og om alle de fordele der følger med brugen af Sigfox-teknologien.

Indtryk fra High Tech Summit

“Hvordan kommer vi i gang, og hvor skal vi starte”? To spørgsmål vi fik mange gange på High Tech Summit. Svaret er simpelt: Prøv bare at komme i gang med noget, fra en given leverandør, for der er helt sikkert noget værdi at hente!

High Tech Summit 2018

High Tech Summit bød på en masse besøgende og en enorm interesse, for Internet of Things, Sigfox, og for de løsninger og produkter vi i, IoT Denmark, havde valgt at tage med på vores stand.

Plug & Play – så nemt kan det gøres

I vores video-log som vi lagde op i går, stiller Mikkel spørgsmålet: “er vi gode nok til at tage chancer med IoT”? Og opfordrer samtidig lidt til, at man som virksomhed eller offentlig instans, “hopper i med begge ben”.

VLOG – Episode 1

I første episode af vores video-log, adresserer vores, Salgs- og Marketingschef, Mikkel Daa Hansen, emnerne...

Sigfox Connect 2018 – Guide

Det er andet år i træk, at arrangementet afvikles. Sidste år var eventet i Prag, og er altså i år rykket til Berlin, hvor der forventes et endnu større setup, endnu flere speakers, flere udstillere og ikke mindst mange flere besøgende.