Det er blevet nemmere at finde en parkeringsplads i Malaysias største by Penang, der har indført smart parking for 36.000 p-pladser. Smart parking systemet letter presset for trafikanterne og halverer den tid, de bruger på at finde en p-plads. Myndighederne får overblik over parkeringsbehovet i byen og øger indtægterne fra parkeringsbøder med 35 procent. Samtidig reducerer løsningen CO2-udledningen med 30 procent.

Sensorer i hver enkelt parkeringsbås sender et signal til et centralt dashboard om, at pladsen er besat. Dashboardet er tilgængeligt for trafikanterne via en app, som også gør det muligt at betale direkte fra mobilen.

Løsningen er et samarbejde mellem 0G netværksleverandøren Xperanti IoT, HeiTech Padu Berhad, som leverer teknologiløsninger og byrådet i Penang.

Casen er på engelsk

Læs hele casen her

Læs Bjarne Nielsens blogindlæg om sikkerheden i kommunernes IoT-løsninger?

“Jeg er i tvivl, om kommunerne har styr på sikkerheden, om de har de rette kompetencer internt og er opmærksomme på de konsekvenser, et sikkerhedsbrud kan få – eller om de buldrer derudad i innovationens og begejstringens navn?”

Læs blogindlægget her