Firmaet IoT Denmark A/S, der har eksklusivrettigheder til SIGFOX teknologien i Danmark, er sikret et to-cifret millionbeløb i funding, hvilket gør det muligt at opstille det første landsdækkende netværk dedikeret til ”Internet of Things” i Danmark.  

Nu kommer SIGFOX netværket til Danmark. SIGFOX er det første globale netværk dedikeret til ’tingenes internet’ (Internet of Things). SIGFOX adskiller sig markant fra nuværende simkortløsninger ved et fokus på meget lavt energiforbrug, lav pris og enkel tilslutning for slutbrugeren.

Internet of Things (IoT) – eller ”tingenes internet” som det indtil videre oversættes til på dansk – er et koncept, der dækker over at forbinde ting til internettet. IoT potentialet er enormt og forventes at blive langt den største teknologibølge, verden hidtil har set. Formålet for forbrugerne er at gøre de ting, vi foretager os i hverdagen endnu lettere, og for industrien har ”tingenes internet” potentiale til at forandre væsentlige forretningsprocesser, ligesom mulighederne inden for det offentlige er store fx i form af intelligente trafiksystemer.

Firmaet IoT Denmark A/S ser derfor frem til at kunne levere det netværk, der bringer fremtiden til danskerne. Hos IoT Denmark A/S i Hellerup er man meget begejstrede for, at fundingen nu er på plads.

”Vi er meget glade for, at vi nu kan gå i gang med selve eksekveringen og glæder os til at tilbyde danskerne og danske virksomheder det første dedikerede IoT netværk i Danmark. Med et forventet antal ’ting’ på internettet på 26 milliarder i 2020, er vi overbeviste om, at de teknologi-mindede danskerne vil tage godt imod de mange muligheder, som IoT tilbyder”, udtaler direktør Daniel Bachmann, IoT Denmark.

Funding kommer fra tre uafhængige investorer, hvoraf den ene er Thomas Gjørup, som er en del af familien bag TOP-TOY, som omfatter Fætter BR og Toys ”R” Us.

”Det er et felt, der interesserer mig meget, og samtidig giver IoT Denmark god synergi i forhold til mine andre firmaer som fx Erik Bagger furniture. Her ville det jo være interessant med en app, hvor man kunne registrere sit indbo og inkorporere det på SIGFOX netværket, så man kunne tracke det i tilfælde af tyveri”, udtaler Thomas Gjørup, der vil være aktivt bestyrelsesmedlem i IoT Denmark.

IoT Denmark er allerede påbegyndt installation af test-sites, blandt andet hos DTU og på Plesner bygningen, og forventer at have dækning i hele Danmark ultimo 2016.

Det er let at udvikle til SIGFOX netværket, og dermed er SIGFOX et interessant tilbud for produktudviklere og entreprenør-miljøet. Der findes på nuværende tidspunkt mere end 100 produkter til SIGFOX og disse spænder vidt, lige fra intelligente vandmålere til hjemmealarmer. Herudover vil en del eksisterende produkter med fordel kunne skifte til SIGFOX netværket. Dette er for eksempel tilfældet for det danske firma Kamstrup, som lige har vundet deres største sag til dato i samarbejde med SIGFOX vedrørende monitorering af vandforbrug og lækage i Belgien. SIGFOX har nemlig allerede landsdækkende netværk i Frankrig, Spanien, Holland, Belgien, Italien og Portugal og er ved at udrulle i 20 lande heriblandt England, Irland og USA. SIGFOX netværket har i dag mere end 7 millioner opkoblinger, hvilket overgår alle konkurrenter.

Om Internet of Things

I 1990’erne blev en milliard brugere tilsluttet internettet, og et årti senere i 2000’erne gjorde den mobile bølge det muligt at tilslutte yderligere 2 milliarder brugere. IoT er den tredje bølge i udviklingen af internettet, men mens de to første bølger hovedsageligt forbandt mennesker, fokuserer IoT på at forbinde ting. IoT potentialet er enormt og forventes at blive langt den største teknologibølge, verden hidtil har set.

SIGFOX

SIGFOX er verdens førende udbyder af dedikeret kommunikation til tingenes internet (Internet of Things). Netværket supplerer de eksisterende højbåndbredde systemer (GSM) ved at levere enkel, økonomisk, energibesparende to-vejs transmission af små mængder data over lange afstande, og dermed sænke barriererne for bred implementering af IoT-løsninger. Teknologien forøger i høj grad batterilevetiden for de tilsluttede enheder og muliggør batterilevetid på op til 15 år. I øjeblikket er nettet udrullet eller ved at blive udrullet i 24 lande, og der er registreret over 7 millioner enheder på nettet. SIGFOX er i dag den eneste kommercielt tilgængelige dedikerede infrastruktur løsning til tingenes internet, der sikrer en høj grad af service og pålidelighed i international målestok. SIGFOX har hovedsæde i Frankrig, og virksomheden har kontorer i Boston, Dubai, Madrid, München, San Francisco og Singapore. For mere information se www.sigfox.com.

IoT Denmark A/S

IoT Denmark A/S har eneret til at opstille og drive SIGFOX netværket i Danmark. IoT Denmarks kerneforretning er at være netværksoperatør og sælge abonnementer til nettet. Således skal kunder ikke bekymre sig om drift og infrastruktur.

For yderligere information, venligst kontakt:  

Daniel Bachmann, Director, IoT Denmark A/S
db@temp.iotdk.dk, M: +45 2268 9999

Peter Hedberg, SIGFOX Sales Director, Nordics
peter.hedberg@sigfox.com, M: +46 709 479226