Hvordan skal en kommune forholde sig til nye teknologier, hvilken rolle har kommunen, og hvilke omkostninger er der forbundet med de nye teknologier for kommunen?

Gate 21 har netop udgivet denne begynderguide om smalbåndsteknologier, til dig der arbejder i en kommune og gerne vil forstå den digitale udvikling, de nye buzz-words og kommunens rolle i den digitale fremtid.

Guiden indeholder nyttig information om:

  • Teknologi
  • IoT-økosystem
  • Sikkerhed, omkostninger og sensorer
  • Use-cases fra både Sigfox, LoRaWan og NB-IoT
  • Gode råd til hvilken af de tre teknologier DU bør vælge

Her er hvad Gatre 21 skriver om guiden.

“Denne guide er til dig, der arbejder med at udvikle den offentlige sektor, men ikke er ekspert på dimser og digitalisering. Måske arbejder du som udvikler i en kommune med fokus på børn, ældre, veje eller affald. Du mærker, at den ”digitale arkitektur” begynder at fylde mere og mere.

Der er en smal revolution med brede implikationer i gang. Smalbåndsteknologi er en trådløs løsning, der bruges til at skabe forbindelse til sensorer, målestationer og øvrige Internet of Things-enheder (IoT). De to afgørende fordele med smalbånd er, at rækkevidden er meget lang, og at små datamængder kan overføres med meget lidt strøm. Smalbånd fungerer på flere kilometers afstand mellem en router og din enhed. Med smalbånd kan IoT-enheder køre på batteri i stedet for at være opkoblet til elnettet, hvilket gør det langt lettere at udrulle store mængder IoT-enheder.

Vi ønsker, at du skal læse denne guide, når du har en idé om, hvilket problem du vil løse eller hvilken service eller værdi du vil skabe for dine borgere. Vi vil inspirere dig til at have smalbåndsteknologierne på dit mentale mulighedskort – en del af din farvepalette – når du møder din næste udfordring og søger efter mulige løsninger. Denne guide tager dig med på en rejse, der skal brede din båndbredde ud.”

 

Find guiden her.

Den smalle digitale revolution