Man kan ikke se det, hvis man ikke ved det, men der er store ting i gang i Lyngby. Med placeringen af en antenne til IoT-netværket i 45 meters højde på toppen af Lyngby Storcenter samt en antenne på DTU, har byen nu fuldt Sigfox-signal og kan benyttes som testlaboratorium og fuldt operationelt netværk for virksomheder og vidensinstitutioner, der arbejder med udvikling af produkter inden for IoT.

Som en del af Vidensbyen, har Lyngby-Taarbæk Kommune engageret sig i projektet og bliver den første kommune, der tester et konkret projekt ved at anvende det landsdækkende, netop lancerede Sigfox-netværk dedikeret til Internet of Things.

Helt konkret har Lyngby-Taarbæk Kommune etableret et samarbejde med IoT Denmark, der i første omgang handler om at optimere brugen af et udvalg af kommunens biler. Ved at montere en sensor, koblet til antennesignalet, i hver bil, kan man registrere hvor, hvornår og hvor langt bilerne kører.

Jakob Sylvest-Nielsen, der er Centerchef for Borgerservice og Digitalisering i Lyngby-Taarbæk Kommune er begejstret:

”Med sensorerne kan vi registrere, om vi udnytter vores bilpark godt nok og på den måde optimere ud fra vores reelle behov – og ikke ud fra hvad vi tror, der er brug for. Med IoT-teknologi kan vi derfor på en relativt billig måde forhåbentligt komme til at spare både tid og penge. Sigfox-dækningen her giver os muligheder for, at Lyngby kan blive et epicenter i Danmark inden for udviklingen af IoT og nye produkter kan testes ’in real life’ inden de kommer på markedet.”  

Også hos Lyngby-Taarbæk Vidensby, der arbejder for at gøre Lyngby til omdrejningspunkt for innovativ by- og erhvervsudvikling, er direktør Caroline Arends optaget af de nye muligheder:

”Samarbejdet med IoT Denmark falder helt i tråd med Vidensbyens vision om at udvikle Lyngby til et udviklings- og testlaboratorium for nye, grønne og bæredygtige teknologier. Det passer desuden fint sammen med projektet ’Smart Vidensby’, hvor vi bruger data fra byen til udvikling af nye smarte løsninger og viden. Med dækningen af hele Lyngby, åbnes der en række muligheder for at tiltrække yderligere start-up virksomheder og andre til området, hvor de – også i samarbejde med DTU – kan afprøve deres produkter og teknologier.”

Hos IoT Denmark A/S hilser man samarbejdet med Lyngby-Taarbæk Kommune og Lyngby-Taarbæk Vidensby velkommen:

”Det er en spændende ny verden, der åbner sig med IoT-teknologien. Teknologien har mange muligheder for indsamling og brug af data til optimering og effektivisering inden for eksempelvis affald og renovation, vej- og cykelstitemperatur til optimering af forbrug af salt samt måling af vandstand i forbindelse med monitorering af bl.a. kloaker, åer og vandløb. Der er uanede muligheder med IoT-teknologien fra Sigfox, og vi ser frem til at samarbejde med flere interesserede virksomheder og vidensinstitutioner i Lyngby, men også andre steder i Danmark”, udtaler Daniel Bachmann, der er Group CEO & Founding Partner hos IoT Denmark A/S. 

Hvis man er interesseret i at blive klogere på IoT og har lyst til at teste teknologien, afholder IoT Denmark i samarbejde med Sigfox ’Makers Day’ den 25. januar kl. 14.00-18.00 på Scion DTU, Diplomvej 381, 2800 Kgs. Lyngby.

Læs mere om ’Makers Day’ i Lyngby her: http://makers.sigfox.com/tour/

For yderligere information og kommentarer, venligst kontakt:

Daniel Bachmann, Group CEO & Founding Partner, IoT Denmark A/S,
db@temp.iotdk.dk, M: +45 2268 9999

Caroline Arends, Direktør for Lyngby-Taarbæk Vidensby,
ca@vidensby.dk, M: +45 2247 9010

Jakob Sylvest-Nielsen, Centerchef for Borgerservice og Digitalisering i Lyngby-Taarbæk Kommune,
jsn@ltk.dk, M: +45 2373 3588