PRESSEMEDDELELSE

Hellerup d. 28 november

Ny teknologi giver beboere og boligselskab større tryghed – og plus på bundlinjen

Nykøbing F. Boligselskab er det første boligselskab til at teste 100 trådløse røgalarmer, der er forbundet til det første landsdækkende netværk dedikeret til ’Internet of Things’. If Skadeforsikring og IoT Denmark A/S står bag testen.

Firmaet IoT Denmark A/S, der har eksklusivrettigheder til SIGFOX-teknologien i Danmark, opstiller i øjeblikket det første landsdækkende netværk dedikeret til ’Internet of Things’. Nykøbing Falster er en af de første byer i Danmark, der har fået installeret netværket og nu afprøver nogle af de konkrete muligheder, som den nye teknologi tilbyder.

Løsningen består af en enkel trådløs røgalarm, der er nem at montere. Det unikke er, at røgalarmen kan tilsluttes en mobiltelefon eller en mailadresse, så beboerne får en melding enten via sms eller via mail, hvis der opstår røg/brand i boligen eller hvis batteriet skal skiftes. Beboerne har også mulighed for at sikre, at andre i hustanden, naboer eller pårørende får en melding. Det giver en god tryghed, hvis uheldet er ude.

Lis Bentin, der er direktør i Nykøbing F. Boligselskab, hilser den nye SIGFOX-teknologi velkommen og ser mange andre muligheder end netop at tilslutte røgalarmer til den nye teknologi.

”Flere af vores afdelinger er i gang med at udskifte de nuværende batteri-røgalarmer til røgalarmer tilsluttet via el-nettet for at øge sikkerheden. At der så ovenikøbet er kommet denne mulighed, der er ca 75 % billigere at anskaffe, nem at montere og samtidig øger beboernes tryghed er i god tråd med den generelle udvikling, som vi, som boligselskab gerne vil være en del af. Vi har i boligselskabet oplevet nogle kedelige tilfælde, som eksempeltvis en beboer, der er gået ud at handle og glemt en gryde på konfuret, hvor røgalarmen er gået i gang. Tidligere har den eneste mulighed for os været at slå døren ind men med den nye røgalarm bliver vi alle underrettet med det samme – også selvom der ikke er nogen hjemme. Det giver os en unik mulighed for at kunne handle hurtigt, hvis uheldet er ude og det øger trygheden væsentligt”, fortæller Lis Bentin.

Alle 100 alarmer er nu installeret i to af boligselskabets afdelinger. Og der er allerede kommet gode tilbagemeldinger fra beboerne, som er rigtig glade for røgalarmerne og den tryghed, de giver i hverdagen.

Boligselskabet har derudover også mulighed for at blive underrettet, når der er aktivitet på alarmen – eksempeltvis, hvis back-up batteriet skal skiftes.

Hos IoT Denmark A/S, der er den danske samarbejdspartner for SIGFOX, fortæller CEO Daniel Bachmann, om det konkrete projekt med If Skadeforsikring og Nykøbing F. Boligselskab:

”Vi ser mange muligheder for boligselskaber og forsikringsselskaber, der ved at koble sig op på IoT Denmarks netværk kan styrke den forebyggende indsats i forhold til skader relateret til fugt, skimmelsvamp og vand eller – som i dette tilfælde – brand”.


For yderligere information venligst kontakt:

Daniel Bachmann, CEO, IoT Denmark A/S, db@temp.iotdk.dk, telefon +45 39 20 03 00
Lis Bentin, Direktør, Nykøbing F. Boligselskab, lib@nfbo.dk, telefon +45 24 79 38 42