Det banebrydende IoT Event, Sigfox Connect, løber af stablen i denne uge i, Arena Berlin, i den tyske hovedstad.

Det er andet år i træk, at arrangementet afvikles. Sidste år var eventet i Prag, og er altså i år rykket til Berlin, hvor der forventes et endnu større setup, endnu flere speakers, flere udstillere og ikke mindst mange flere besøgende.

I IoT Denmark glæder vi os til at tage turen sydpå og deltage i arrangementet. Vi synes i særdeleshed at årets program ser spændende ud og der er mange interessante virksomheder blandt alle udstillerne.

Vi har valgt at lave en lille guide, til noget af det vi ser frem til at opleve til, Sigfox Connect, og som måske kan give noget inspiration til, hvad du skal holde ekstra øje med dernede.

 

 

Opening Session

Åbningen af hele eventet med de to stiftere af Sigfox, Ludovic Le Moan og Christophe Fourtet, som sammen startede Sigfox tilbage i 2009.

 

Asset tracking: towards the first billion connected objects

En af de helt store ting indenfor IoT, er tracking af værdier og aktiver. Her findes der rigtig mange muligheder og løsninger og ligeledes produkter. Asset tracking er derudover et rigtig godt eksempel på, hvordan IoT kan hjælpe en industri med at opnå mere og få optimal udnyttelse af aktiver. Hør blandt andet fra repræsentanter fra DHL, Bosch og Argon.

 

Sigfox Spark – Technical track

Er du mere til den tekniske del af IoT og udviklingen af produkter og løsninger, så vil der hele dagen være et ”teknisk spor” med alt fra de nyeste komponenter (batterier, antenner, sensorer mm.) til hvordan man kan gøre IoT-enheder endnu grønnere, og hvordan man fra starten kan udvikle ”energy harvesting” enheder, der ikke længere kører på batterier.

 

Airtracker

Apropos det at gøre IoT-enheder grønnere end de i forvejen er, ser vi frem til at kigge nærmere på Airtracker. Airtracker er en IoT-sensor, der måler på luftkvaliteten udendørs og som kører på solenergi.

Den globale urbanisering forsager en tydelig vækst i byforurening, og ved at monitorere på luftkvalitet kan man forhåbentlig yde en indsats for at nedsætte væksten af forurening i byerne. Vi glæder os til at kigge nærmere på Airtracker som er udviklet i Australien.

Læs mere om den, lige her: https://airtracker.io

 

Capturs

Capturs er en lille gps-tracker der kun vejer 60 gram og som ikke er meget større end en tændstikæske.

Capturs ”brander” sig med, at være til folk der dyrker udendørssport, idet den selvstændigt kan tracke en måned i realtid, uden en telefon. Den er derfor velegnet til bjergbestigere, skiløbere, paraglidere osv. som ofte er væk i længere tid, og udsætter sig selv for farlige situationer, idet de pårørende kan følge deres vej, samtidig med enheden er udstyret med en panik knap i tilfælde af, at der er fare på færde.

I IoT Denmark mener vi dog, at den også udmærker sig ved, i særdeleshed at gøre sig gældende indenfor ældreplejen og til personer med f.eks. demens. Her kan Capturs være med til at skabe, en bedre hverdag for de ældre og en større tryghed hos de pårørende.

Læs mere om Capturs her: https://www.capturs.com/en/produits_en/

 

Sensohive

Sidst men ikke mindst, Sensohive. Drengene fra Odense som i den grad har opnået succes, med at udvikle et IoT-produkt der kører på Sigfox-teknologi, og som fuld fortjent oplever en stor vækst og interesse i øjeblikket. Sensohive har udviklet, Orbit-serien, der blandt andet indeholder, Orbit-3, som måler temperatur og luftfugtighed.

Derudover har Sensohive fundet en niche i markedet, hvor de ved brug af deres enheder samt en dertilhørende software, kan monitorere tørringsprocessen af cement i realtid, og dermed nedskalere unødvendig ventetid.

Læs mere om Sensohive her: https://sensohive.com

 

 

Vi håber vores lille guide har givet noget inspiration til din tur til Berlin, og vi ser frem til at dele indtryk og oplevelser med alle jer, der allerede har meldt jeres ankomst til Sigfox Connect.

 

Vi ses på torsdag.